Algemene verhuurvoorwaarden

Voorwerp

De verhuurder verhuurt voor vakantiedoeleinden de volledig uitgeruste en bemeubelde vakantiewoning.

(B&B) Kerkevelde
Beverststraat 22
3740 Beverst, België

Duur

De duur van het verblijf is zelf te kiezen met enkel een minimum 2 nachten.

Inchecken kan vanaf 16u00 op de dag van aankomst. Uitchecken dient te gebeuren voor 11u00 op de dag van vertrek.

Prijs

De huurprijs is inclusief normaal energieverbruik, toeristenbelasting en opgemaakte bedden bij aankomst, bijkomende verplichte kosten zijn de eindschoonmaak. Hiervoor wordt een meerprijs van €75.00 aangerekend.

De huurder kan tegen betaling een keuken- en handdoekenpakket huren of de huurder kan dit zelf meenemen.

Verzekering

De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde, veroorzaakt tijdens de huurperiode, tenzij hij aannemelijk kan maken dat de schade aan hem, zijn gezinsleden of gasten niet kan worden toegerekend. Het is aangeraden om uw polis BA van uw familiale verzekering na te kijken, of hiervoor contact op te nemen met uw verzekeringsagent. Brandverzekering staat volledig ten laste en op naam van de verhuurder, bij eventuele schadegevallen is de wettelijke vrijstelling ten laste van de huurder.

Boekings- en reserveringsvoorwaarden

Na de boeking van een verblijf zal de verhuurder een verhuurovereenkomst opstellen en doorsturen naar de huurder. Tevens dient de huurder een voorschot van 30% van het totale verhuurbedrag over te schrijven op de rekening van de verhuurder.
Gelieve binnen de 7 dagen na ontvangst deze overeenkomst ondertekend terug te bezorgen (per email in PDF formaat naar kerkevelde@skynet.be of per post naar S. Streuper, Beverststraat 22, 3740 Beverst (Bilzen). Deze overeenkomst dient vergezeld te worden van een fotokopie van het paspoort of identiteitsbewijs van de huurder.
Pas nadat de verhuurder de verhuurovereenkomst, de fotokopie van paspoort of identiteitskaart en het voorschot heeft ontvangen, wordt de reservering definitief.

Waarborg

Er wordt een waarborgsom gevraagd van € 200, te storten met het saldo van de huurprijs. Het restant (overige 70% van de huursom samen met de waarborg) dient uiterlijk 6 weken voor start huurperiode te worden betaald. Reserveringen voor een verblijf binnen de 6 weken, worden onmiddellijk volledig, samen met de waarborg verrekend.

De niet-betaling van dit bedrag uiterlijk zes weken voor het vertrek, houdt automatisch in dat de huur wordt geannuleerd, waarbij de verhuurder het voorschot ten titel van schadevergoeding kan behouden.

Als er geen schade is aan de vakantiewoning en geen schade en/of vervreemding van de inboedel, zal de verhuurder binnen de 7 dagen na verhuurperiode de waarborg terugstorten aan de huurder. Dit bedrag wordt verminderd in geval van schade met een bedrag gelijk aan de nieuwwaarde, of bij herstel de reële kosten en eventueel gederfde inkomsten.

Annulering

Bij niet-tijdige betaling is de verhuurder gerechtigd de gereserveerde vakantie te annuleren. Het reeds betaalde voorschot wordt dan niet terug gestort. Indien de huurder om welke reden dan ook het gehuurde vakantiehuis op de afgesproken datum niet kan, wil of zal nakomen, dient de huurder de verhuurder hiervan onmiddellijk in kennis te stellen.

Een telefonische mededeling hiervan dient schriftelijk of per e-mail te worden bevestigd. Hij blijft echter het volgende bedrag verschuldigd:

– 100 € bij annulering tussen reservering en 8 weken voor aanvang van de huurperiode.

– 50% van de reissom bij annulering tussen 8 weken en 4 weken voor aanvang van de huurperiode.

– 75% van de reissom bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voor aanvang van de huurperiode.

– 100% van de reissom bij annulering minder dan 2 weken voor de aanvang van de huurperiode.

Een annuleringsverzekering kan hier aangewezen zijn, maar daar moet u zelf voor zorgen via bijvoorbeeld uw verzekeraar of bank.

Verplichtingen van verhuurder en huurder

De verhuurder is verplicht het gehuurde op de overeengekomen datum en tijdstip in goede staat aan huurder ter beschikking te stellen.

Het gehuurde mag door niet meer dan 10 personen worden bewoond.

Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde geheel of gedeeltelijk aan anderen (onder) te verhuren of in gebruik te geven.

In vakantiewoning Kerkevelde zijn kleine tot middelgrote honden toegelaten mits voorafgaand overleg en in de woning mag niet gerookt worden.

De huurder is verplicht het gehuurde vakantiehuis naar behoren te gebruiken en het in goede staat, netjes en opgeruimd weer achter te laten: alle vloeren veegschoon, alle vuilnis buiten in container, afwasmachine leeg, BBQ en fornuis met oven proper achterlaten.

De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde, veroorzaakt tijdens de huurperiode, tenzij hij aannemelijk kan maken dat de schade aan hem, zijn gezinsleden of gasten niet kan worden toegerekend.

Gedragscode

Gezien de woning in een wijk is gelegen moet de nachtrust gerespecteerd worden. Inbreuken worden zonder uitzondering met de politie afgehandeld. De huurders dragen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid alsook de kosten. De woning is gericht naar families en gezinnen.

Het is verboden vrijgezellenfeesten, studentenbijeenkomsten, reünies of andere soortgelijke activiteiten te organiseren.

Huisdieren

Kleine tot middelgrote honden toegelaten mits voorafgaand overleg

Extra

Zelf mee te brengen door de huurder

  • Handdoeken
  • Keukenhanddoeken

Indien gewenst kunnen handdoeken en keukenhanddoeken ook gehuurd worden.