Ontdek de omgeving

Enkele cijfers om u beeld te geven van waar B&B Kerkevelde te vinden is

5 km van de E313 Antwerpen – Luik
• 30 km van Luchthaven van Luik
• 37 km van Luchthaven Maastricht
• 4.5 km van Station Bilzen
• 300 m van openbaar vervoer en bus rijdt om het half uur naar Station Bilzen
• Gratis privé parking
• Gratis parking voor fietsen met hersteldienst
• Verhuur van elektrische fietsen en Vespa’s is mogelijk via de B&B

Bilzen heeft een levendig stadscentrum, waar je kan winkelen en genieten van de vele restaurants en brasseries.

Ontdek via de website www.bezoekbilzen.be  alle bezienswaardigheden, evenementen, toeristische plekjes die de stad Bilzen rijk is.

Het station van Bilzen bevindt zich op 4.5km van onze B&B en en elk half uur rijdt er een bus richting Beverst.

Met de auto bent u op 8 minuten in Bilzen centrum. Er bevindt zich een grote ondergrondse parking in het centrum vanwaar u te voet de vele eetgelegenheden en winkels kan gaan ontdekken.

  

Maastricht heeft een rijke historie, met op iedere hoek een ander karakter. Shoppen doe je in hippe winkels, warenhuizen en boetiekjes. Op culinair gebied is Maastricht ook zeker om op te eten. Caféetjes, terrassen op de mooiste pleinen, restaurants van haute cuisine tot Maastrichtse kost. Droom weg in het charmante Maastricht…

Maastricht ligt op 19km van de B&B. Met de auto kan je op een half uurtje midden op het Vrijthof staan. Maastricht biedt vele grote parkings in en net buiten het centrum.

Ontdek via de website www.bezoekmaastricht.nl al het mooi’s en leuks Maastricht te bieden heeft.

Hasselt ligt op een kleine 15 km van onze B&B en is zoveel meer dan een daguitstap. De stad biedt een ruim aanbod aan, vaak verborgen, mogelijkheden voor een uitgebreidere citytrip. Hasselt is nog steeds de jeneverstad bij uitstek en noemt zichzelf ook de stad van de smaak. Een bezoek aan het jenevermuseum, het modemuseum of de Japanse tuin is dan ook zeker een aanrader.

Ook de shopfanaat komt in Hasselt zeker aan zijn trekken. Enerzijds vind je er alle grote winkelcentra maar in de kleinere zijstraten mogen de kleinere originele winkeltjes zeker niet vergeten worden.

Via de website www.visithasselt.be kan u alvast uw dagtripje plannen en het ruime aanbod dat Hasselt te bieden heeft ontdekken. Parkeren doe je best buiten de stadskern om dan met het openbare vervoer tot in de stadscentrum gebracht te worden.

Tongeren is de oudste stad van België! Een plek boordevol geschiedenis, cultuur en eeuwenoud antiek. Een bezoek aan het Gallo-Romeins museum is zeker een aanrader en neemt u mee naar de tijd van de Romeinen. Tongeren ligt op 18km van B&B Kerkevelde en op 20 minuutjes sta je tussen de oudheid van de stad.

Wekelijks is er ook een antiek- en brocantemarkt die doorgaat op zondag en Tongeren omtovert tot één grote, bijna middeleeuwse, marktplaats. 40 gerenommeerde antiekwinkels en meer dan 350 standhouders pakken er uit met eeuwenoude antiek, brocante, vintagespullen en collectorsitems. Zeker een bezoekje waard om alleen al de sfeer op te snuiven.

Tongeren biedt vele grote parkeergelegenheden en naast het culturele vindt u er ook vele lekkere restaurant en brasserieën naast leuke originele winkeltjes.

Plan uw bezoek via www.toerismetongeren.be

Genk, alle gastvrijheid op één plek. Genk is een bruisende jongere stad die baadt in het groen met een moderne architectuur. Genk beschikt over een mengeling van verschillende culturen en dat merk je meteen in de grote variëteit van culinaire gelegenheden. Laat u vervoeren in de verschillende smaken. Met de wagen ben je op een 10-tal minuten in het centrum van Genk. Er zijn vele aangeduide parkings op wandelafstand van het centrum.

Genk beschikt over vele grote, overdekte shoppingcenters waar je naast de grote winkelketens ook kleine lokale winkeltjes kan vinden.

Net buiten het stadscentrum is het bezoek aan het mijnmuseum op C-mine zeker een aanrader. Ook een bezoek aan Labiomista is zeker een topper. Hier wordt de mix van het leven getoond door kunstenaar Koen Vanmechelen.

Kortom Genk biedt voor elk wat wils en is zeker de moeite om gaan te verkennen. Via de website www.visitgenk.be kan u alvast uw bezoek plannen.

Ontdek Cultuur

De vele nabijgelegen steden bieden heel wat cultuur die u vanuit onze B&B gemakkelijk kan gaan verkennen. Limburg heeft heel wat te bieden en is vanuit de B&B allemaal gemakkelijk te bereiken. Via de website www.visitlimburg.be kan u alvast, afhankelijk van uw interesses, een greep uit het aanbod ontdekken.

Hieronder alvast enkele van onze aanraders en toppers in de buurt.

  • C-mine mijnmuseum in Winterslag vlakbij Genk
  • Gallo-Romeins museum in Tongeren
  • Jenevermuseum in Hasselt
  • Landcommanderij Alden-Biesen in Bilzen
  • Openluchtmuseum in Bokrijk nabij Genk
  • Natuurhistorisch museum in Maastricht
  • Modemuseum in Hasselt
  • PIT: Kunst in open ruimte te Borgloon (doorkijkkerkje)

Ontdek de natuur

B&B Kerkevelde ligt op de grens van Haspengouw en de Kempen en is zodoende het ideale vertrekpunt voor elke wandelaar of fietser. Beverst centrum wordt doorkruist door de verbinding tussen knooppunt 105 en 106. Via de website www.knooppunter.com kan je dus vanaf deze knooppunten uw fietstochtje uitstippelen of op zoek gaan naar reeds leuke uitgestippelde routes.

Vlakbij de B&B vind je ook leuke wandelplaatsen zoals het Munsterbos, de Demervallei of de Molenbeemden.

Maar Haspengouw biedt zeker meer en wordt ook wel eens het Toscane van het noorden genoemd. En dat is niet voor niets. Glooiende akkers, bloeiende bermen, hoogstamfruitbomen en mooie beekvalleien typeren het Haspengouwse landschap. Van het rijke verleden zijn hier nog veel zichtbare sporen zoals Romeinse grafheuvels, de Romeinse Weg, het Fruitspoor, Romaanse kerkjes en kapellen, imposante kastelen en hoeves. In Haspengouw is afwisseling troef. De ene keer duik je de vallei, het bos, de boomgaard of een holle weg in en geniet je van de beslotenheid van het landschap. De andere keer wandel je over het plateau langs de akkers en zijn het de vergezichten die je doen verwonderen. Onderweg passeer je langs dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

De bloesemperiode in het voorjaar is hét topmoment om naar Haspengouw te komen. Tijdens de maanden april-mei wordt de streek omgetoverd tot ware schilderijen met de vele prachtige bloesemvelden. Dan verandert Haspengouw in 1 kleurrijke bloesemzee.

Ook de Kempen staat vooral om haar natuurschoon bekend: de zandvlakte van de Lommelse Sahara, de uitgestrekte dennenbossen, de kabbelende beekjes, vennen, kanalen en meren. Niet alleen is Nationaal Park Hoge Kempen het enige nationaal park van België, maar ook Bosland vormt zo maar even het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen.
En De Wijers bestaat uit meer dan 1000 vijvers. En vergeet Grenspark Kempen-Broek niet, het enige driesterren-stiltegebied van België. In de Duinengordel beklim je dan weer de hoogste landduin van ons land. Zoveel unieke natuur in deze regio, dat moet je gezien hebben

Tegelijkertijd is de Limburgse Kempen een groot speelparadijs. Kinderen ontdekken in Peer spelenderwijs het tijd van de beroemde schilder Pieter Breugel tijdens een avontuurlijke fietszoektocht met de verhalenfluisteraar (een combinatie van gps, audio en video).
Verder is Bokrijk met zijn uitgestrekte bossen, grote speeltuin en openlucht museum zeker ook een aanrader voor jong en oud. Ook Kattevennen mag zeker niet ontbreken op uw lijstje van bezienswaardigheden. Hier kan u deelnemen aan Sterrenkijkavonden in Cosmodrome. Kattevennen is de poort naar de macrokosmos.

De Limburgse Kempen is een waarachtig wandel- en fietsparadijs … van het rijke mijnerfgoed zoals Be-MINE en C-mine tot het GlazenHuis in Lommel. De Kempen, dat is ook: heerlijke streekbiertjes en romige kaassoorten. Beide kan je combineren op drie nieuwe Bier- en Kaasfietsroutes.

Limburg is kortom een gebied waar iedereen zijn goesting vindt. Het is er geweldig om met kinderen naartoe te gaan, te gaan onthaasten, van het goede leven te genieten en vooral: de mooiste natuurgebieden te ontdekken!

Enkele helpende websites zijn:

www.visitlimburg.be
www.natuurpuntlimburg.be

Haspengouw en de Limburgse Kempen zijn gewoon groot in alles …

B&B Kerkevelde   waar het voelt als thuis komen!!

Kom genieten van onze warmte en gezelligheid in onze B&B op de rand tussen Haspengouw en de Kempen waar het thuisgevoel primeert!